Onderwerpen die worden behandeld:

  • De AED cursus bestaat uit de competentietoets reanimatie en de les in het gebruik van de AED. De  cursus en examen staan onder leiding van een door de Nederlandse Reanimatieraad erkende docent.

Theorie:

Inleiding tot basisprincipes van reanimeren en het begrijpen van het hartritme. Dit omvat informatie over hartstilstanden, herkenning van de tekenen en symptomen, en de rol van de AED.

Praktische training:

Demonstratie en oefeningen in het gebruik van een AED in de AED cursus. Deelnemers leren hoe ze het apparaat moeten aanzetten, de elektroden op het slachtoffer moeten plaatsen en de instructies van de AED moeten volgen.

Reanimatie (CPR):

Tijdens de training AED wordt het reanimeren ook geoefend. Dit omvat borstcompressies en mond op mond beademing.

Scenariosimulatie:

Deelnemers worden betrokken bij praktijksituaties waarbij ze een AED moeten gebruiken om een hartstilstand te behandelen. Dit helpt hen vertrouwd te raken met het gebruik van een AED in realistische omstandigheden.

Het doel is echter altijd om deelnemers op te leiden in het correct en effectief gebruik van een AED om levens te redden bij een hartstilstand.Duur cursus:

AED basis:

  • De cursus duurt 5 uur.

AED herhaling:

  • De cursus duurt 5 uur


Vanaf hoeveel personen:

deze cursus die wij geven is vanaf 6 personen en maximaal 12 personen per les. Bij aantallen minder dan 6 personen in overleg.