BHV cursus volgen?
1e hulp aan kinderen
EHBO cursus volgen?
Webshop

Wie is BHV in bedrijf?

Ons team van experts, gecertificeerd door NRR, NIBHV en Het Oranje Kruis, staat klaar om u te begeleiden op het gebied van brandveiligheid en bedrijfshulpverlening met bijvoorbeeld een BHV cursus. Samen met u werken we aan op maat gemaakte plannen van aanpak, zodat u moeiteloos kunt voldoen aan de wettelijke voorschriften en uw bedrijf optimaal beschermd is. Bovendien blijven wij continu up-to-date met de laatste ontwikkelingen, wat resulteert in een betrouwbare BHV cursus en samenwerking met een vooruitziende blik.

Wat kunt u verwachten?

georganiseerd
FLEXIBiliteit
vereiste diploma’s
scherpe tarieven

  Veelgestelde vragen

Is BHV in mijn organisatie verplicht?

Volgens de Arbowet dient elke werkgever adequaat voorbereid te zijn op situaties zoals ongevallen, brand en evacuatie. Dit vereist de inzet van deskundige bedrijfshulpverleners (BHV’ers). De definitie van een werkgever wordt hier in brede zin opgevat, wat betekent dat deze verplichting ook van toepassing is op organisaties waarbij de persoon met gezag verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld bezoekers, klanten of bewoners. Onze experts kunnen je adviseren over de specifieke maatregelen die voor jouw organisatie moeten worden getroffen.

Hoeveel BHV’ers moet mijn organisatie hebben?

Je bedrijfshulpverleningsstructuur moet afgestemd zijn op de specifieke gevaren en belangrijke invloedsfactoren in je omgeving. Als je een helder beeld hebt van de taken die BHV’ers moeten vervullen tijdens noodsituaties, kun je bepalen hoeveel BHV’ers er te allen tijde aanwezig moeten zijn. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de benodigde maatregelen voor jouw organisatie.

Kan ik een boeten krijgen zonder een RI&E?

Als een organisatie geen Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) heeft, kan de boete oplopen tot maximaal € 4.500, maar dit geldt voornamelijk voor grotere organisaties met meer dan 500 werknemers. Voor organisaties met een personeelsbestand van veertig tot 99 werknemers wordt de boete gehalveerd. Als er bovendien geen plan van aanpak is opgesteld als onderdeel van de RI&E, wordt deze als onvolledig beschouwd, wat de mogelijkheid opent voor de Arbeidsinspectie om direct een boete op te leggen.

Waarom moet ik elk jaar op herhaling?

Als bedrijfshulpverlener ben je gedurende je werktijd altijd beschikbaar om je rol te vervullen. Echter, de specifieke taken van bedrijfshulpverlening worden niet dagelijks uitgevoerd. Hierdoor loop je het risico dat je kennis en vaardigheden geleidelijk vermindert. Daarom is het essentieel om regelmatig herhalingstrainingen te volgen. Deze herhalingstrainingen omvatten de meest recente medische en technische kennis en houden je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen.

Zijn wij verplicht tot het volgen van een AED cursus?

Als werkgever dien je werknemers te informeren over het correcte gebruik van arbeidsmiddelen, waaronder een AED in het kader van bedrijfshulpverlening (BHV). Over het algemeen is een AED ontworpen om door iedereen te kunnen worden bediend. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat degene die de AED bedient, ook in staat moet zijn om reanimatie toe te passen. Daarnaast is het essentieel om te benadrukken dat regelmatige training met een AED de responsnelheid verhoogt, wat de kans op overleving aanzienlijk verbetert. Personen die zowel reanimatievaardigheden hebben als een AED-training hebben gevolgd, zullen de AED veel sneller en effectiever kunnen gebruiken.

Moeten wij ook EHBO’ers hebben?

EHBO is alleen verplicht als de veiligheidsbeoordeling van jouw organisatie aangeeft dat er een groter risico op ongelukken is. Als de basisvaardigheden van BHV’ers niet genoeg zijn, kunnen hulpverleners extra training krijgen, zoals EHBO. De Arbowet zegt dat je BHV’ers moet hebben, maar EHBO’ers zijn niet per se verplicht volgens deze wet. Toch kunnen andere regels, bijvoorbeeld voor kinderopvang of zwembaden, wel vereisen dat er mensen zijn met EHBO-vaardigheden. Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op.

Ik wil een cursus organiseren, en nu?

Wil je graag een cursus organiseren voor jou organisatie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. We staan klaar om je te helpen jouw leerdoelen te bereiken.

Nederlands instituut bedrijfshulpverlening
Het oranje kruis
reanimatieraad