tel:06-48155285

Cursus EHBO basis

De opleiding EHBO is met name geschikt voor particulieren en bedrijven, die meer deskundigheid in huis willen hebben voor het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongevallen. Eerste hulp is de hulp die -in afwachting van deskundige hulp- op verantwoorde wijze door een leek kan worden verleend bij een plotseling optredende stoornis in de gezondheidstoestand van een medemens.

De cursisten worden opgeleid door een docent van Het Oranje Kruis met ruime praktijkervaring en erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad, met assistentie van een Lotusslachtoffer.

Het doel van deze cursus is om deelnemers te trainen om adequaat en op verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen door te leren:

  • wat wel en wat niet te doen bij een bepaald ongeval
  • op welke wijze bepaalde handelingen te verrichten.
De opleiding is opgebouwd uit de volgende programma onderwerpen:
  • De belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp en het menselijk lichaam.
  • Beoordelen vitale functies en het uitvoeren van de levensreddende handelingen.
  • theorie en praktijk van eerste hulp bij uitwendige wonden, botbreuken, kneuzing/verstuiking ernstige uitwendige bloedingen, shock, brandwonden koude- en warmteletsels, vergiftigingen en elektriciteitsongevallen.

 

Herhaling

Het EHBO diploma van Het Oranje Kruis is twee jaar geldig. Om de kennis en vaardigheden op peil te houden moet er een herhalingsles worden gevolgd. Na het volgen van de herhalingsles en een goed afgerond examen van Het Oranje Kruis wordt het diploma weer verlengd.

Maatwerk

De opleiding EHBO kan speciaal voor uw bedrijf worden verzorgt. Het voordeel hiervan is dat tijdens de opleiding aandacht kan worden besteed aan bedrijfsspecifieke situaties.

Duur cursus:

De EHBO-opleiding duurt 24 uur.

Aantal deelnemers incompany minimaal 6 personen en maximaal 12 personen.

Het kan zijn dat sommige zorgverzekeraars de cursus volledig vergoeden.

Offerte aanvragen

1 + 10 =

*=verplicht